Par pulsometriem

Kas ir pulsometrs ? Kāpēc tos ir jālieto un ko tie spēj izmainīt ? Kā tie izmantojami un kuros sporta veidos tie lietojami ? Kur tos iegādāties un cik tie maksā ? Uz šādiem jautājumiem centos atrast atbildes, kad meklēju savu pulsometru, tāpēc tagad gribu ar Jums padalīties savos atklājumos.









Kas ir pulsometrs ?

Pulsometrs pēc būtības ir sirds darbības mērītājs, kas mēra Jūsu pulsu, kad sportojiet.
Ir dažādi pulsometri un dažādas to funkcijas, piemēram, cenās primitīvākie būs tie, kuros iestrādāts pulsometrs, apgaismojums, hronometrs, Kcal rādījums, apļu skaitītājs un visas ikdienas pulksteņa funkcijas.

Tad nāk klasi augstāki pulsometri, kuriem jau ir tādas funkcijas kā vidējais un  maksimālais skriešanas ātrums un pulss, treniņa analīze pieslēdzoties datoram, kāpuma mērītājs, treniņa intensitātes un efektivitātes uzstādīšana.




Un tad nāk augstākās jeb profesionālās klases pulsometri, kurus var pieslēgt datoram, kur parāda Jūsu treniņa programmu, atpūtas laiku. Iekļauts augstuma starpības sensors, barometrs jeb spiediena mērītājs, trauksmes signāls, GPS, pedometrs jeb soļu skaitītājs, mēra sagatavotību miera stāvoklī. Var uzstādīt 3 darbības variantus: fiziskās formas uzlabošana, svara samazināšana un patvaļīgie treniņi kā arī treniņu programmas automātiskā korekcija u.c.
Lieki vien piebilst, ka tie visi ir ūdensizturīgi.


Kāpēc tos vajag ?

Pulsometri nepieciešami, lai varētu kontrolēt savu treniņu un sacensību efektivitāti. Lai neizraisītu pārpūli un pretēji. Galu galā, lai nesabeigtu veselību.

Pulsometrus var izmantot un izmanto gandrīz visos sporta veidos, bet tādā "sporta veidā" kā pokers vai šahs tie nav nepieciešami...
Pirms lietošanas pulsometra siksniņas "uztvērējus" jāsaslapina ar ūdeni.



                                Produkti un cenas


Pieejami polar, adidas, nike, suunto, sigma, garmin u.c. Manuprāt, ļoti kvalitatīvi ir tieši polar un suunto pulsometri. Tos var aplūkot un nopirkt šeit
Uz vietas zinu, ka tos var apskatīt veikalā Ceļotājs, kas atrodas uz  Brīvības iela 155. un veikalā mySport, kas savukārt atrodas šeit

Runājot par cenām, pulsometri ir pieejami sākot no 25 - 300 LVL un gan jau, ka vēl augstāk.

P.S. Ja kāds var ko vēl piebilst vai komentēt savu situāciju, tad lūgums dalīties ar iespaidiem.

video par pulsometreim meklējiet video sadaļā





Raksta autors: Atis Stūriška










Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru